Corona overbrugging

Overbruggingskrediet als gevolg van de coronacrisis

Stel je jezelf toch eens voor: je stort je vol overgave op jouw nieuwe onderneming om enkele maanden later vol geraakt te worden door de coronacrisis. Het overkwam onderneemster Esther, die in november 2019 enthousiast haar nieuwe horecabedrijf opstartte. Hoe overleef je zoiets als nog geen maanden later de horeca de zwaarste klappen krijgt?

Een sterke start

Het ging in het geval van deze onderneemster om een overname. Voor de financiering hiervan zette zij deels haar eigen geld in en maakte ze voor het overige deel gebruik van financiering bij Qredits Microfinanciering. Na veel enthousiaste reacties en goede reviews ging Ester het nieuwe jaar van 2020 in.

Traditioneel zijn de eerste maanden van het jaar niet de beste maanden qua omzet, maar dat was ingecalculeerd. In maart ging het nieuwe seizoen weer van start en alles stond klaar. Gemotiveerd personeel. Een goede test door De Gouden Pollepel van het AD. Het team was er helemaal klaar voor!

Maart 2020

Dan volgt op 15 maart als donderslag bij heldere hemel de sluiting als gevolg van de coronacrisis. Het gemotiveerde personeel, de huurbaas, de financieringslasten – alles staat opeens op losse schroeven. Hoe ga je daar nu mee om?

Gelukkig kon ik Esther enigszins geruststellen. Samen inventariseerde wij welke stappen zij kon nemen om gebruik te maken van onder meer de overheidsmaatregelen en belastingopties. Zoals voor zoveel ondernemers bleek dat echter niet voldoende. Er was extra geld nodig om rust te creëren en de komende maanden te overleven.

 Start-up tijdens coronacrisis

Kom er maar eens om: extra financiering aanvragen zonder volledig jaarrapport en nog geen positieve exploitatiecijfers. Esther kon ik gelukkig tot twee keer toe ondersteunen door de gevolgen en mogelijkheden goed in beeld te brengen, waarmee zij in eerste instantie de eerste twee weken van de intelligente lockdown een overbruggingsfinanciering kreeg tegen soepele voorwaarden. Nadien is nog een extra faciliteit tegen flexibele en gunstige rentecondities verkregen en kan zij de komende periode rustiger slapen en zich voorbereiden op de periode na Corona.

Ook voor een financier geldt: wie A zegt, zegt ook B en zelfs C. Namens Esther bedank ik hierbij ook Qredits voor het meedenken en de snelle afwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *